Praktische info

Vanaf de diagnose diabetes heeft iedereen recht op ondersteuning via een zorgsysteem: startraject of zorgtraject diabetes type 2.

24/08/2020

Sinds 2010 werk ik als verpleegkundige-diabeteseducator in de regio’s: Berlare, Lokeren, Wetteren, Melle, Zele, Hamme, Dendermonde en hun deelgemeenten. Ik kom op huisbezoek of je kan in mijn praktijk – Loereveldstraat 76, Overmere – terecht voor educatie binnen het zorgtraject diabetes type 2 (ZTD) of het voortraject.
Je huisarts kan een van deze zorgsystemen aanvragen als je hiervoor in aanmerking komt en je doorverwijzen naar mij. Verder in deze rubriek vind je hier meer informatie over in de brochure “zorgsystemen”.
Sinds enkele maanden werk ik ook in de groepspraktijk “het spoor”, Provinciale Baan 123 a in 9200 Baasrode-Dendermonde.
Iedereen met diabetes die een zorgtraject of startraject heeft, van eender welke mutualiteit, in behandeling bij eender welke huisarts of endocrinoloog en woonachtig eender waar, is VAN HARTE WELKOM voor persoonlijke informatie, ondersteuning en coaching rond diabetes type 2.
Zowel voor een huisbezoek, een afspraak in de praktijk in Overmere of in Baasrode, kan je daarvoor met mij contact opnemen.


Christine Vander Sype
0485/95 96 10
christine@christinevandersype.com
www.christinevandersype.com
Werkzaam als diabeteseducator in de regio Berlare, Laarne, Destelbergen, Heusden, Wetteren, Lokeren, Zele, Dendermonde, Hamme, Sint-Niklaas en alle deelgemeenten.
Riziv 4-32380-46-541

Voortraject

Dan heb je recht op max 4 educatiesessies bij volgende zorgverleners: diabeteseducator, diëtist, apotheker, thuisverpleegkundige en/of kinesitherapeut. De meeste educaties zullen door de diabeteseducator en de diëtist gegeven worden. Je bespreekt best met je huisarts bij wie en hoe vaak je langsgaat. De huisarts geeft je telkens een specifiek voorschrift mee.

ZorgtrajectHeb je een zorgtraject en wordt je behandeld met inspuitingen of je start er mee, dan heb je recht op gratis glucosemateriaal:

Brochure zorgsystemen

Bekijk de brochure online